Banyo Dolapları Nasıl Düzenlenir?

Banyo dolapları kişisel bakım ürünlerini muhafaza ederek işlevsel bir kullanım sağlamaktadır. Banyo dolaplarını düzenlemek ise ihtiyaç duyulan ürünlerin daha kısa sürede bulunmasını sağlarken hijyen açısından da son derece önemlidir. Aynı işleve sahip ürünler bir arada muhafaza edilmeliyken bazı ürünler aynı ortamda bulundurulmamalıdır. Bu nedenle banyo dolabına koyulanlar kategorize edilmelidir. Üstelik düzenli bir banyo dolabına sahip olarak iç açıcı ve ferah bir görünüme de sahip olunabilmektedir.
Temiz ve düzenli bir banyo dolabına sahip olmak, banyonun güzel ve kullanışlı bir mekan haline getirilmesi için atılması gereken ilk adımlardandır. Duvar, lavabo üstü ve lavabo altı gibi farklı şekillerde kategorize edilen banyo dolaplarını doğru temizlik ürünleri kullanarak hijyenik hale getirdikten sonra ürünleri muhafaza etmek sağlık açısından önemli bir hamle olarak dikkat çekmektedir.
· Eşyaları sınıflandırın
Banyo dolaplarını düzerlerken atılması gereken ilk adım eşyaları sınıflandırmak olacaktır. Kişisel bakım ürünleri ve banyo temizlik ürünleri birbirinden ayrı şekilde muhafaza edilmelidir. Sıklıkla kullanılan ürünler dolabın ön sıralarında yer almalıyken daha az kullanılanlar arka bölümde saklanmalıdır.
· Dolap içi organizatörler kullanın
Banyo dolabı düzeni sağlamak için aynı kategori içerisinde değerlendirdiğiniz veya çok sık kullandığınız ürünleri bir arada saklayabilirsiniz. Organizatörler yardımı ile ürünlerin sınıflandırmasını yapabilirsiniz. Bu sayede aradığınız ürüne hızlı şekilde ulaşabilirken hijyenini de sağlamış olursunuz.
· Kişisel bakım ürünleri herkes için ayrı olmalıdır
Hastalıkların bir bölümü temas yoluyla geçmektedir. Kişisel bakım ürünlerinin hijyenini sağlamak ve virüslerin yayılımını engellemek için evde yaşayan her bireyin alanı farklı olmalıdır. Banyo dolaplarındaki raflar evdeki birey sayısına uygun olarak paylaştırılabilir. İhtiyaç halinde ise banyoda kullanılabilen raflardan yararlanılabilir.
· Ürünlerin saklama koşullarını okuyun
Kişisel bakım ve mekan temizliği kategorilerinde yer alan ürünlerin önerilen sağlık koşulları değişkenlik gösterebilmektedir. Dolayısıyla banyo dolabı düzenlemesi ürünlerin saklama koşulları hakkında bilgi sahibi olunduktan sonra yapılmalıdır.
· Açık raflar için sepetler kullanın
Banyoda eşyaların saklanabilmesi için kullanılan bir diğer mobilya çeşidi açık raflardır. Açık raflar ideal bir şekilde düzenlendiğinde şık ve güzel iç mekan görünümü elde edilebilmektedir. Açık raflardaki ürünler, banyo içerisinde dolaşımdan etkilenebilmektedir. Ürünlerin muhafaza edilebilmesi ve şık bir görünümün sağlanabilmesi için sepet gibi organize edici eşyalardan yararlanılabilmektedir. Bu sayede açık raflardaki düzen daha uzun süre korunabilmektedir.
Banyo Dolabına Neler Koyulur?
Banyo dolapları lavabo üstü, lavabo altı, duvar dolabı veya rafı olarak sınıflandırılmaktadır. Dolabın boyutuna ve kapasitesine bağlı olarak içerisine konulabilecek ürünler değişkenlik gösterebilmektedir. Banyo dolabı içinde yer alan araç gereçlerin başlıcaları kişisel bakım ürünleri, makyaj malzemeleri, havlular ve deterjanlardır.
Banyo dolabı düzeninde şampuan ve deterjanların konumu lavabonun altıdır. Duvardaki banyo dolabında ise makyaj malzemeleri, kişisel bakım ürünleri ve kişisel eşyalar saklanmaktadır. Banyo dolabının yetersiz kaldığı durumlarda ise ek duvar raflarından yararlanılabilmektedir.
Banyo Dolapları Nasıl Temizlenir?
Banyo dolabı temizliği sırasında mobilyanın üretiminde kullanılan malzeme önem kazanmaktadır. Dolabın malzemesine uygun bir temizliğin yapılması, deformasyonu engelleyebilmektedir. Banyo dolabı temizliği sırasında özel olarak satılan deterjanlardan yararlanılabilmektedir. Nemli bir bez ve temizleyici yardımı ile hijyen sağlanabilmektedir.
Banyo dolabı temizliği sırasında tiner, tuz ruhu, çamaşır suyu, boya sökücü ve aseton gibi malzemeleri kullanmak ürün yüzeyinin hasar görmesine neden olabilmektedir. Ayrıca zımpara gibi sert yüzeyli temizlik ürünleri kullanılmamalıdır. Bunlar banyo dolabının deformasyona uğramasına ve renginin solmasına neden olabilmektedir.
Banyo dolabı temizlik aşamalarının ilk basamağı kişisel bakım ürünlerinin yer aldığı raflar olmalıdır. Bu rafların ardından genel temizlik malzemelerinin saklandığı dolaba yönelinmelidir.
Banyo Dolabında Küf Neden Oluşur?
Banyo dolabında küf oluşumunun temel nedeni mobilyaların çok sık su ile temas etmesidir. Duş esnasında mobilyaların su ile temas etmesi ve buhar oluştuktan sonra havalandırmanın yeteri kadar sağlanamaması durumunda küf oluşumu görülebilmektedir. Küf oluşumunu engellemek için duş sonrasında banyo yeteri kadar havalandırılmalıdır. Havalandırma yetersiz kalıyor ise ek yöntem ve araçlar kullanılmalıdır.
Banyo dolabında küf oluşumunun bir diğer nedeni ürünlerde kullanılan malzemenin dayanıklılığıdır. Lake banyo dolapları, su ve buharı itici bir özellik göstermektedir. Bu sayede banyonun havalandırması yetersiz kalsa dahi dolaplarda deformasyon ve küf gibi olumsuz durumlar görülmemektedir.