Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kerpeten Almadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

02-03-2023 10:40
Kerpeten Almadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kıskaç benzeri tasarımı ile çivi ve benzeri materyallerin yerinden sökülmesi amacıyla kullanılan el aletlerinin tümüne, kerpeten adı verilmektedir. Doğru ürün seçimi yapılması halinde hayli kullanışlı olan aletlerin başında yer almaktadır. Kerpeten almadan önce dikkat edilmesi gerekenler ise kısaca şu şekilde açıklanabilmektedir:

      Çelik Ağız Olması: Kerpetenler, güç gerektiren işlemlerin kolay şekilde yapılabilmesi amacıyla kullanılan aletlerdir. Bu nedenle ağız kısmının dayanıklı olması, ürün ömrünü ve işlevselliğini doğrudan etkilemektedir. Çelik ağızlı kerpeten modelleri, hem nesnelerin sıkıca kavranması hem de deforme olmaması adına büyük bir önem taşımaktadır.

      PVC Sap Kullanılması: Metal saplı kerpetenler, elektrik akımının iletilmesini engelleyememektedir. Bu nedenle yapılan tamir ve tadilat işlemlerinde herhangi bir risk oluşmaması adına PVC saplı modellerin tercih edilmesi önerilmektedir.

      Uygun Ölçülerin Belirlenmesi: Kişilerin vücut ölçülerine uygun el aletlerini tercih etmeleri, ergonomik kullanım imkanı tanımaktadır. Bu nedenle seçilen kerpetenin doğru uzunlukta ve kolay taşınabilir ağırlıkta olması büyük bir önem taşımaktadır. Aksi halde kerpeten kullanımı zorlayıcı bir hal alacak ve işlemlerin tamamlanması güçleşelecektir.

Kerpeten seçimi yaparken keskin ve hassas ağızlı modellerin tercih edilmesi önerilmektedir. Aynı zamanda ürünlerin fiyat/ performans dengeleri de seçimleri belirleyen kriterler arasında yer almalıdır.

Normal Kerpeten ile Betoncu Kerpeten Arasındaki Farklar Nelerdir?

Günümüzde sıklıkla kullanılan iki farklı kerpeten modeli bulunmaktadır. Bu modellerin ilki olan marangoz kerpeteni, günlük yaşamda yaygın olarak kullanılan aletlerdir. Bu nedenle halk arasında normal kerpeten olarak da adlandırılmaktadır. Normal kerpetenler, genel olarak daha küçük ve ince çivilerin sökülmesi amacıyla kullanılan el aletleridir.

Betoncu kerpeteni, diğer kerpeten modellerinden farklı olarak iki temel işleve sahiptir. İnşaat işlemleri sırasında beton dökülmeden öncesinde demir örme işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Bu işlemlerin rahat ve doğru şekilde yapılabilmesi için betoncu kerpeten modelleri kullanılmaktadır. Bu aletlerin bir diğer işlevi ise, normal çivilere kıyasla daha uzun ve güçlü olan duvar çivilerinin kolayca sökülmesi işlemleridir.

Dayanıklı Kerpeten Nereden Alınır?

Dayanıklı kerpeten modellerini tercih etmek, kişilerin yapmaları gereken uygulamaları daha kolay ve daha hızlı şekilde tamamlamaları açısından oldukça önemli bir konudur. Bu nedenle kerpeten satın almadan öncesinde hem uygun özelliklere hem de satıcı firmaların güvenilirliğine dikkat edilmesi büyük bir önem taşımaktadır.

1986 senesinden bu yana kaliteli ve güvenilir hizmetin adresi olmayı başaran Nalport ailesi, diğer tüm ürünlerinde olduğu gibi dayanıklı kerpeten çeşitleri ile de rakiplerinden bir adım önde olmayı başarmaktadır. Bu sayede kullanıcılar, en kaliteli kerpeten modellerine, en uygun fiyatlar karşılığında sahip olabilme fırsatına kavuşmaktadır. Nalport ailesi tarafından sunulan memnuniyet odaklı hizmetlerden yararlanmak içinse www.nalport.com adresinin ziyaret edilmesi yeterli olmaktadır.

Kerpeten Kullanım Alanları Nelerdir?

Kerpetenler, günlük yaşamdan endüstriyel işlemlere kadar uzanan geniş bir yelpazede kullanılabilen el aletleridir. Günümüzde en yaygın kullanım alanları ve amaçlarının ise kısaca şu şekilde sıralanması mümkündür:

      Çivilerin sökülmesi,

      Kabloların kesilmesi,

      Sıkıca kavranması güç olan nesnelerin uygun kuvvetle tutulabilmesi,

      Tellerin istenen ölçülerde kesilebilmesi,

      İnşaat işlemleri sırasında beton örme işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi,

      Tadilat işlemleri sırasında diğer kesme, sıkma ve çıkarma işlemlerinin yapılabilmesidir.

Tamir ve tadilat işlemleri için sıklıkla ihtiyaç duyulan kerpetenler, aynı zamanda kullanılacak olan vidaların istenen boyutlarda kesilmesi ve kısaltılması gibi işlemlerin de yapılmasını mümkün hale getirmektedir. Bu sayede montaj işlemleri sırasında vida uçlarının yüzey dışına çıkması gibi istenmeyen durumların engellenmesi mümkün olmaktadır. Ancak tüm bu avantajlardan yararlanabilmek için doğru marka ve model seçiminin yapılması büyük bir önem taşımaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.