Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Şerit Metre Nedir? Neden Kullanılır?

02-03-2023 10:18
Şerit Metre Nedir? Neden Kullanılır?

Yapı işleri sırasında iki nokta arasında bulunan mesafenin santimetre bazında ölçülmesini sağlayan yardımcı aletler, şerit metre olarak adlandırılmaktadır. Bu ürünler, kullanıldığı ülkelerde geçerli olan metrik sistemlerdeki ölçü birimlerine sahiptir. Bu nedenle şerit metre üzerinde milimetre ölçülerini gösteren çizgiler ile santimetre ve metre uzunluklarını gösteren sayı değerleri bulunmaktadır.

Ölçüm işlemlerini cetvel ve benzeri araçlarla da yapmak mümkündür. Ancak uzun mesafeleri ölçmek için kullanılan cetvellerin yaşam alanlarında depolanması zorlu olabilmektedir. Bu nedenle oldukça pratik ve portatif bir ürün olan şerit metreler sıklıkla tercih edilmektedir. Bu nedenle şerit metre kullanım alanları oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.

Şerit Metre ile Ne Gibi Alanlar Ölçülebilir?

Şerit metreler, kullanımı oldukça kolay ve pratik ürünlerdir. Aynı zamanda uygun fiyatlı, işlevsel ve portatif ürünler olmaları nedeniyle de sıklıkla tercih edilmektedir. Farklı uzunluklarda tasarlanan bu ürünler, günlük ev yaşamı kullanımının yanı sıra endüstriyel alanlarda ve arazi ölçümü gibi işlemlerde de kullanıma uygundur.

Şerit metreler özellikle mimarlık, dekorasyon, tasarım, mühendislik ve inşaat gibi sektörlerde sık sık kullanılan ürünlerdir. Aynı zamanda günlük hayat sırasında, yaşam alanlarında yapılması gereken ölçüm işlemlerinin gerçekleştirilmesi de mümkündür. Bu nedenle ürünün sahip olduğu uzunluk ölçüsüne uygun olacak şekilde tüm yüzeylerde ölçüm yapılması mümkün hale gelmektedir.

Arazi (Şerit) Metresi Nereden Satın Alınır?

Geniş alanlarda ölçüm yapmak için kullanılan kullanılan şerit metreler, genel olarak arazi metre çeşitleri olarak adlandırılmaktadır. Bu ürünler, günlük yaşamda kullanılan şerit metrelere oranla çok daha fazla uzunluğa sahiptir. Aynı zamanda tasarımda bulunan sivri tabanı sayesinde metrenin zemine sabitlenmesi ve hatasız ölçümlerin yapılmasına da imkan tanımaktadır.

Şerit metre ile arazi ölçümü yaparken doğru sonuçlara ulaşmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken ilk nokta, ürün kalitesidir. Bu nedenle satın alma işlemleri öncesinde üretici ve satıcı firmaların güvenilirliği hakkında araştırmalar yapılması gerekmektedir. Sektöründe 34 seneyi aşkın süredir lider pozisyonunu korumayı başarmış olan Nalport ailesi ise, diğer tüm ürünlerinde olduğu gibi arazi metresi çeşitlerinde de en kaliteli ve uygun fiyatlı ürün seçeneklerini sunmaktadır.

Şerit Metre Kullanımı Zor Mudur? Nasıl Kullanılır?

Şerit metreler, tasarımları gereği oldukça kolay ve pratik kullanıma sahip olan ürünlerdir. Üzerinde ölçü birimlerinin yer aldığı şerit kısım, esnek bir yapıya sahiptir. Bu sayede dış çerçevenin içinde yer alan makara sistemi üzerine sarılması mümkün hale gelmektedir. Aynı zamanda metre, ucunda bulunan metal kısmın çekilmesi ile birlikte uzamakta ve bırakıldığı anda otomatik olarak tekrardan makaraya sarılmaktadır. Geri sarma işleminin önlenmesi içinse üzerinde yer alan kilit mandalının çevrilmesi yeterli olmaktadır.

Şerit metreler, genel olarak avuç içine kolaylıkla sığacak boyutlarda üretilmektedir. Aynı zamanda oldukça hafif malzemelerin kullanımı sayesinde taşıması da hayli kolaydır. Bu nedenle amatör kullanıcılar tarafından da pratik şekilde ve zorluk çekmeden kullanılması mümkün olan ölçü aletlerinin başında yer almaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.